Fronius Solar

От семеен бизнес до световен лидер

Историята на Fronius започва през далечната 1945г. в Петенбах, Австрия , когато Гюнтер Фрониус създава цех за ремонт на електроапаратура. От малък семеен бизнес, компанията се превръща в световен лидер в о бластта на заваръчните технологии, фотоволтаиците и технологиите за зареждане на акумулаторни батерии.

Бизнес направлението “Соларна енергия” е създадено през 1992г., а с появата си на пазара през 2001г. Инверторите от серия IG се предизвикват фурор, тъй като позволява на техниците да подменят печатната платка на място.Освен инвертори Fronius Solar предлага решения за съхранение на генерираната от фотоволтаиците енергия, подгряване на вода, електромобилност и потребителски системи с водород.

СънСЪРВИЗ ЕООД е официален доставчик и сервиз на Фрониус за България -  FRONIUS SYSTEM PARTNER и предлага цялата им гама фотоволтаично оборудване .
Fronius Symo

С мощност от 3.0 дo 20.0 kW, безтрансформаторния Fronius Symo е трифазен инвертор, подходящ за ФВ с различен размер . Благодарение на SuperFlex Design, Fronius Symo перфектно решение за покриви с неправилна форма или различна ориентация. WLAN и Ethernet интернет връзка като стандарт и лесна интеграция от трета страна на компоненти отличават инвертора като един от най-комуникативните на пазара.

Техническа спецификация:FRONIUS PRIMO

С мощност от 3.0 до 8.2 kW, Fronius Primo перфектно допълва SnapINverter поколението . Това монофазно, безтрансформаторно устройство е идеално за домакинствата. Иновативният SuperFlex дизайн предлага максимална гъвкавост в проектирането на система, а монтажната S napINverter система улеснява монтирането . Комуникационният пакет предлага стандартно WLAN и различни интерфейси.

Техническа спецификация:


FRONIUS ECO

Бюджетен трифазен компактен инвертор с мощност 25 и 27 kW., който посреща изискванията на по-големите инстакации. Благодарение на ниското си тегло, IP66 и SnapINverter монтажна система се монтира бързо както вътре, така и навън.

Техническа спецификация:FRONIUS GEN24 plus

Гъвкав хибриден инвертор с интегриран бекъп. Благодарение на MultiFlow технологията са възможни енергийни потоци в паралел и във всички посоки, като ефективно се комбинира изходът от фотоволтаичната система, акумулаторния блок и възможни допълнителни източници на енергия. С интелигентния контрол на енергията се постига максимална собствена консумация.

Техническа спецификация:

FRONIUS TAURO

Гъвкав инвертор предназначен за фотоволтаични системи със среден и голям размер, работещ при тежки околни условия и при директно излагане на слънце. Наличен в две версии - Precombined (central system) и Direct (decentralised system), в два мощностни класа - 50 и 100kW.
Иновативната охлаждаща система защитава компонентите от прегряване и удължава живота на инвертора и позволява монтаж на инвертора директно изложен на слънчеви лъчи. Стандартно е включен хардуер и софтуер за мониторинг.Техническа спецификация:  

- Precombined
- Direct